https://www.passwordcard.org/en

Hitelkártya méretű jelszó emlékeztető

Az előző bejegyzésben szereplő PIN-kód emlékeztető kártya után íme egy hitelkártya méretű jelszó emlékeztető és "jelszó generátor", a PasswordCard, melynek segítségével nem csak négyjegyű számokat, hanem hosszabb, s nem csak számokat tartalmazó jelszavakat is megjegyezhetünk (és ami szintén fontos: azok megalkotásában is segít).
passwordcard.org

Takedown blog így ír a kártyáról:

"Amennyire egyszerű, annyira zseniális találmány. A kártya hitelkártya méretű, összesen 232 karaktert tartalmaz, kívánságunk szerinti karakterekkel feltöltve. Amikor a passwordcard.org-ra érünk, azonnal kapunk egy ilyen kártyát, de újat is generáltathatunk. A 29 oszlop és 8 sor megfelelő mennyiséget tartalmaz a lehetséges jelszavakból – egészen egyszerűen csak ki kell lépni a szögletes gondolkodás köréből. A kártyán ugyanis bárhonnan indulhatunk, bármilyen irányban, bármilyen hosszan, akármennyi irányváltással, így aztán a lehetséges felhasználható jelszavak mennyisége brutális, emberi ésszel szinte felfoghatatlan. Ennek okán nem probléma az sem, ha netalántán a kártyát elveszítjük, vagy ellopják. Egyszerűen az új "tulaj" nem fogja tudni, milyen logika mentén választottunk jelszót a kártyáról.
Az oldal üzemeltetője nem javasolja, hogy bármilyen eszközzel is nyomot hagyjunk a kártyán, mert így huzamosabb használat után azonosíthatóvá válhatnak a jelszavak. Ennek megelőzésére javaslom laminálni a kártyát, így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll.

Gondolom egyes olvasóim fejében már szól a riasztócsengő: "Igen ám, de mi van akkor, ha elhagyod a kártyád? Odavesznek a jelszavaid!" Igen, ez kétségkívül megeshet, ennek kiküszöbölésére két lehetséges megoldás kínálkozik kapásból. Az egyik, hogy az általunk használt kártya képét elmentjük valahová, így adott esetben újra tudjuk nyomtatni. A másik lehetőséget az ötlet kiagyalója nyújtja: minden kártyán van egy 16-jegyű azonosító. Ha elhagyjuk a kártyát, de az azonosítója megvan, akkor a fenti oldalra visszalátogatva és a megfelelő mezőbe beírva az azonosítót, újra megkapjuk a kártya képét. Sok sikert a használatához!"

http://hitelkartya-meret.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-28T23:56:00-07:00&max-results=10